Otse põhisisu juurde

Olen õnnelikult kohal!

Hei-hei!


Eile õhtul kell 17. 30 jõudsime me lõpuks Hispaania pinnale. Meile tulid vastu kaks vastuvõtva organisatsiooni esindajat ning me läksime lähedalolevasse kohvikusse ja rääkisime veidi juttu. Nemad rääkisid meiega kohe hispaania keeles ja kuna ma sain osadest asjadest aru, mida nad küsisid ja millele ma ka midagi siis vastasin, eeldasid nad kohe mult piisavat hispaania keele oskust, et veidi pikemat vestlust pidada. Olin natuke hädas, kuid sain hakkama. Me ootasime ära veel kaks vahetusõpilast, kes saabusid Itaaliast ja siis panime oma 100 asja autosse ning meid viidi peredesse. Aaa, ja siinkohal peaksin teile mainima ühte pisikest asja, et ma sain siiski kohe oma õige pere juurde tulla (sain selle info alles lennujaamas ja ma olin sellepärast teve päeva pabistanud). Nad olid saanud testid teha ning kõik olid negatiivsed ja seega oleks võinud minu taumeerimine tegelikult ära jääda. 😉


Ma siis tutvustan teile, kes te veel ei tea, oma peret ka. Mul on hostema Ione, kes on tegelikult sündinud ja kasvanud Brasiilias, elanud 40 aastat Argentiinas ning nüüd maandunud Hispaaniasse. Hostisa Alan on aga inglane ning ta ei räägi väga hästi hispaania keelt ja nagu ta ise ütleb, siis ta räägib spanglishi. Lisaks on veel kaks vanemat õde Laura ja Yasmin, kes ei ela kodus, kuid elavad lähedal ning tegelikult ka vend, kes elab Argentiinas. Laura kohta ma väga palju ei tea, nägin teda täna ainult korraks, kuid tema 6-aastane tütar Victoria elab oma vanaema Ione juures (ta on ka tema ametlik eestkostja). Yasminiga ma kohtusin kõige esimesena, tema tegustseb meie vastuvõtvas organisatsioonis EDUQuality Hispaania ning tema tõi mu ka koju. 

Minu hostvanemad

Seega mul ei ole päris traditsiooniline hispaania perekond, kuid ongi huvitavam. Ma kuulen kodus päris palju erinevaid keeli, Ione räägib Victoriaga ja ka oma tütardega portugali keeles, Alan räägib inglise keeles palju ning Yasmin räägib Argentiina hispaania keelt (kuna tema on sündidnud ja kasvanud Argentiinas) ehk siis hääldus on paljudel sõnadel päris teistsugune võrreldes tavalise Hispaania hispaania keelega. 
Täna hommikul vaatasime Victoriaga multikaid ja käisime basseinis ujumas. Ma elan kortermajas, kuid pean mainima, et see pole selline tavaline paneelikas nagu meil Eestis igal pool, vaid see on ilusat valget värvi, paljude rõdude ja ilusa suure sisehooviga, kus siis asub ka bassein. Minu jaoks on ilm siin väga soe, praegu on 23 kraadija päike paistab, täpselt nagu üks umbes kolmest eesti kõige ilusamast suveilmast. Võtsin natukene päikest ka ja sain juba õrnad randid. 
See, et elan kortermajas on tegelikult päris tore, kuna näiteks kui käisime hommikul basseini ääres, siis seal oli veel päris palju teisi lapsi. Ühed lapsed olid pärit Prantsusmaalt ja teised olid hispaanlased, kuid rääkisid ka portugali keelt, lisaks oskasid nad kõik ka natukene inglise keelt, seega sain ka nendega natuke rääkida (midagi hispaania keeles ja midagi inglise keeles). Lapsed oli kõik Victoria suured sõbrad ja seega ujusime ja mängisime koos. Me mängisime näiteks tingotangot, see oli põhimõtteliselt nagu kuum kartul, kuid oli siiski veidi erinev.
Õhtupoole käisime mina, Victoria, Ione ja tema sõbranna niisama jalutamas. See sõbranna elab samas majas kus meiegi ja ta on tegelikult sakslane, kuid on elanud aastaid Venezuelas ning tal on ka praegu seal majapidamine. Ta räägib lisaks hispaania keelele ka head inglise keelt ning ta üritas minuga ka saksakeeles midagi rääkida peale seda kui ütlesin, et olen kaks aastat koolis saksa keelt õppinud, aga no see oli üsnagi mõttetu üritus, sest ma sain umbes kahest sõnast aru. 
Mulle hakkab varsti juba tunduma, et ma ei kohtagi siin vist ühtegi tavalist hispaanlast. 😂
Panen siis lõppu mõne pildi, mis ma jalutuskäigul tegin. 

See on mu kodutänav ja muide tänava nimi 
on Portugali.
























Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Semana santa ja vaheaeg!

 Hei!  Esimese asjana räägin ära, et ma vahetasin peret. Tegelikult juba kuu aega tagasi. Nüüd on mul ainult hostema Helena, kes on pärit Tšehhist, kuid on juba 17 aastat Hispaanias elanud. Mul on hea meel, et pärast pikka ootamist ja närvide kulu olen lõpuks kohas, kus mul on päriselt hea olla.  Ma saan Helenaga väga hästi läbi ning kõik sujub. Ma tunnen ennast siin koduselt ja kõik on super. Teiseks, teid kindlasti huvitab, kuidas on olukord Málagas seoses koroonaga. Saan öelda, et praegu on siin peaaegu normaalne elu. Kõik kohad on avatud ning seda oma tavapäraste lahtioleku aegade järgi. Ainukesed piirangud on hetkel, et maksimum 6 inimest võib korraga koos olla ja alates kell 23.00 ei tohi enam tänaval liikuda. Lisaks jätkuvalt ka maskikandmise kohustus igal pool (kuid sellega olen juba nii harjunud, et enam ei häirigi).   Meil oli vaheaeg, kuna olid lihavõtted ja semana santa, mis on hispaanlastele väga olulised. Kogu nädala jooksul olid kirikute uste taga pikad järjekorrad, et m

Universum saatis mulle "jõulukingituse"!

Buenas!   Nimelt varastati mul 23. detsembril ära käekott koos rahakoti ja kõige muuga. Me istusime Estepankaga (vahetusõpilane Tšehhist) restorani väliterrassil ja mingi hetk tuli meie juurde üks vanem mees ja pakkus jälle mingeid asju müüa. Mu kott oli mu kõrval tooli peal ja tool laua all. Ma ei osanud midagi kahtlustada, sest siin on nii tavaline, et käiakse ja pakutakse kas mingeid asju või loteriipileteid vms müüa. Seega ma ei teinud sellest suuremat numbrit. Kui ma nüüd tagasi mõtlen, siis see mees oli kuidagi kaua küll meie laua kohal ja eks ta siis sel ajal mu koti võttiski. Ma ei pannud seda kohe tähele ka, sest mul polnud midagi kotist vaja vahepeal. Märkasin, et kotti pole alles siis, kui tahtsime maksma hakata. Sel hetkel oli paanika päris suur. Mul olid ju dokumendid, pangakaart ja kõik muud asjad rahakotis ja lisaks veel 40 eurot sularaha ka. Jumal tänatud, et mul on väikestviisi "nutisõltuvus" ja mu telefon oli laua peal. Oleks see ka veel kotis olnud, oleks i